Składniki:
- 250 g masła,
- 1 jajko,
- 3/4 szklanki cukru pudru,
- 1 łyżeczka aromatu migdałowego,
- 2,5 szklanki mąki pszennej,
- 1 łyżeczka soli,
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia,
- migdały,
- dżem malinowy.
Połączyć suche składniki , następnie dodać masło pokrojone w kostkę. Całość zagnieść na gładkie ciasto. Ciasto zawinąć w folię i wkładamy do lodówki na ok 30 minut.
Po tym czasie wyjąć ciasto, uformować cienkie palce, bo w piekarniku urosną. Ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, w odstępach. Na końcu w miejsce paznokci dodać migdały i lekko naciąć w poprzek aby wyglądały jak palce. Paluchy wiedźmy piec około 10 minut w temperaturze 210ºC . Po wystudzeniu można podawać z dżemem malinowym.
Wszystkiego Strasznego !!!!!