Paluchy wiedźmy na Halloween.

Składniki:

  • 250 g masła,
  • 1 jajko,
  • 3/4 szklanki cukru pudru,
  • 1 łyżeczka aromatu migdałowego,
  • 2,5 szklanki mąki pszennej,
  • 1 łyżeczka soli,
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia,
  • migdały,
  • dżem malinowy.

Połączyć suche składniki , następnie dodać masło pokrojone w kostkę. Całość zagnieść na gładkie ciasto. Ciasto zawinąć w folię i wkładamy do lodówki na ok 30 minut.

Po tym czasie wyjąć ciasto, uformować cienkie palce, bo w piekarniku urosną. Ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, w odstępach. Na końcu w miejsce paznokci dodać migdały i lekko naciąć w poprzek aby wyglądały jak palce. Paluchy wiedźmy piec około 10 minut w temperaturze 210ºC . Po wystudzeniu można podawać z dżemem malinowym.

Wszystkiego Strasznego !!!!!