Składniki:
- 6 plastrów schabu wieprzowego,
- 6 dużych pieczarek,
- 1 cebula,
- Boczek wędzony
- ser żółty w kawałku;
- passata pomidorowa,
- tymianek, bazylia, sól, pieprz.
Schab rozbić na duże kotlety, posolić i popieprzyć z obu stron. Ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Każdy kotlet posmarować passatą pomidorową lub koncentratem pomidorowym. Posypać tymiankiem i bazylią.
Na patelni lekko usmażyć pokrojoną cebulę i pieczarki.
Na każdym kawałku mięsa ułożyć podsmażone pieczarki z cebulką. Następnie posypać pokrojonym w wąskie paseczki boczkiem. Całość posypać tarkowanym serem żółtym.
Całość przykryć folia aluminiową i piec około 20-30min w piekarniku nagrzanym do 180C.
Podawać pokrojone w kawałki jak pizza.
Smacznego!