Schabowy ala pizza

Składniki:

  •  6 plastrów schabu wieprzowego,
  • 6 dużych pieczarek,
  • 1 cebula,
  • Boczek wędzony
  • ser żółty w kawałku;
  • passata pomidorowa,
  • tymianek, bazylia, sól, pieprz.

Schab rozbić na duże kotlety, posolić i popieprzyć z obu stron. Ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Każdy kotlet posmarować passatą pomidorową lub koncentratem pomidorowym. Posypać tymiankiem i bazylią.

Na patelni lekko usmażyć pokrojoną cebulę i pieczarki.

Na każdym kawałku mięsa ułożyć podsmażone pieczarki z cebulką. Następnie posypać pokrojonym w wąskie paseczki boczkiem. Całość posypać tarkowanym serem żółtym.

Całość przykryć folia aluminiową i piec około 20-30min w piekarniku nagrzanym do 180C.

Podawać pokrojone w kawałki jak pizza.

Smacznego!