Składniki :
- 100g zielonej fasolki szparagowej
- 200 ryżu dowolnego ryżu
- 1 czerwona papryka
- 1 żółta papryka
- 200g piersi z kurczaka
- 1 cebula
- 1 cukinia
- sól i czarny pieprz do smaku
- szczyptę cukru i pieprzu cayenne
- 2 łyżki oleju roślinnego
- 2szklanki wody
Wykonanie:
Na patelni rozgrzewamy olej, smażymy pokrojona pierś z kurczaka. Po chwili dodajemy pokrojona cebulę, całość mieszając. Następnie dodajemy pokrojone papryki, fasolkę. Całość chwilę smażymy , po czym podlewamy 1 szklanką wody. Po kilku minutach duszenia dodajemy cukinię. Warzywa podlewamy kolejna szklana wody. Po upływie ok.5 minut duszenia kurczaka i warzywa doprawiamy solą, czarnym pieprzem, szczypta cukru oraz pieprzu cayenne. Całość dokładnie mieszamy. Za zakończenie dodajemy wcześniej ugotowany ryż.
Smacznego!