Karkówka po bawarsku z grillowana cukinią

Składniki :

  • 3 plastry karkówki
  • cukinia
  • garść pomidorków koktajlowych
  • mała czerwona cebulka
  • kilka listków bazylii
  • 3 ząbki czosnku
  • kolendra
  • sól ziołowa
  • pieprz
  • 4 łyżki oliwy z oliwek
  • pół szklanki piwa porter

Wykonanie:

Karkówkę umyć i osuszyć. Oliwę z oliwek łączymy z piwem, łyżeczka pieprzu, łyżeczką kolendry i wyciśniętym przez praskę czosnkiem. Mięso marynujemy minimum 2 godziny, po czym smażymy na średnim ogniu kilka minut. Solimy dopiero po usmażeniu.

Cukinię kroimy w plastry około 1cm grubości. Smażymy lub grilujemy po około 2 min z każdej strony.

Całość podajemy ze świeżymy pomidorkami i krążkami czerwonej cebuli, udekorowana świeżą bazylią.

Smacznego!