Składniki :
- 3 plastry karkówki
- cukinia
- garść pomidorków koktajlowych
- mała czerwona cebulka
- kilka listków bazylii
- 3 ząbki czosnku
- kolendra
- sól ziołowa
- pieprz
- 4 łyżki oliwy z oliwek
- pół szklanki piwa porter
Wykonanie:
Karkówkę umyć i osuszyć. Oliwę z oliwek łączymy z piwem, łyżeczka pieprzu, łyżeczką kolendry i wyciśniętym przez praskę czosnkiem. Mięso marynujemy minimum 2 godziny, po czym smażymy na średnim ogniu kilka minut. Solimy dopiero po usmażeniu.
Cukinię kroimy w plastry około 1cm grubości. Smażymy lub grilujemy po około 2 min z każdej strony.
Całość podajemy ze świeżymy pomidorkami i krążkami czerwonej cebuli, udekorowana świeżą bazylią.
Smacznego!