Składniki :
- 1kg filet z piersi indyka
- 300g mrożonego szpinaku
- 4 łyżki serek mascarpone
- 3 ząbki czosnku
- sól
- pieprz
- przypraw do indyka
- oliwa z oliwek
Wykonanie:
Szpinak rozmrozić a następnie odcisnąć z wody na sitku. Czosnek przecisnąć przez praskę i podsmażyć na oliwie. Dodać szpinak, mascarpone i doprawić sola oraz pieprzem. Zmniejszyć ogień. Filety z indyka umyć i osuszyć. Następnie rozbić młotkiem przez folię spożywczą i wetrzeć przyprawy. Na rozbitych kawałkach mięsa prawie na całej długości rozsmarować masę ze szpinakiem. Zwinąć roladki i zabezpieczyć wykałaczką. Smażyć z każdej strony na rozgrzanej oliwie przez 5 minut. Przykryć. Zmniejszyć ogień i dusić przez kolejne 15 minut od czasu do czasu obracając roladki. Usunąć wykałaczki.
Smacznego!