Składniki :
Porcja dla: 4-6 osób
- 400 g kapusty
- 1 cebula
- 1 łyżeczka koncentratu pomidorowego
- 200 g cielęciny
- 200 g ziemniaków
- sól
- 1 łyżka masła
- 2 litry wody
- 1 łyżeczka Czosnek granulowany w sloiku KAMIS
- Liście laurowe w torebce KAMIS
- 1/2 łyżeczki Pieprz czarny mielony w torebce KAMIS
- 2 łyżki Przyprawa do bigosu i potraw z kapusty w torebce KAMIS
Wykonanie:
Kapustę poszatkować, pokroić drobno cebulę, dodać pokrojoną w kawałki cielęciny. Zalać wrzątkiem i gotować przez około 40 minut. Dodać pokrojone w kostkę ziemniaki oraz resztę składników. Gotować , aż ziemniaki będą miękkie.
Doprawić według uznania.