Młode ziemniaki z ziołami

Składniki:

  • 1kg ziemniaków
  • 2 łyżki suszonych ziół prowansalskich
  • 1 łyżka natki pietruszki
  • 1 łyżka koperku
  • 1 łyżka melisa
  • Sól morska
  • oliwa

Przygotowanie:

  • Piekarnik rozgrzać do 200 st.C (termoobieg). Ziemniaki obrać.
  • Włożyć do żaroodpornego, płaskiego naczynia. Polać oliwą ok. 2 łyżek, wymieszać, tak żeby każdy ziemniak porył się oliwą ze wszystkich stron.
  • Posypać ziołami prowansalskimi.
  • Wstawić do gorącego piekarnika na ok 40-50 min.
  • Piec do zrumienienia.
  • Następnie posypać posiekanymi ziołami i solą morską, lekko przemieszać. Podawać na ciepło z mięsem z grilla.

Smacznego!