Domowy syrop z cebuli

Składniki:

  • 2 cebule,
  • 6 ząbków czosnku,
  • kawałek imbiru,
  • 2 cytryny,
  • miód.

Do słoika układać piętrowo pokrojoną cebulę, kilka plasterków cytryny i pokrojonych ząbków czosnku, pokrojony w plastry imbir dokładając po każdym piętrze 1 łyżkę miodu. Uzupełnić słoik do skończenia się składników. Odstawić w chłodne miejsce na około tydzień a następnie zlać płyn. Podawać wg uznania.

Najważniejszymi właściwościami syropu z cebuli jest:

  • działanie dezynfekujące na błony śluzowe,
  • wspieranie układu immunologicznego ,
  • zapobieganie zwłaszcza miażdżycy,
  • wzmacnianie mineralizacji kości,
  • pomoc w zwalczaniu kaszlu a także silne działanie wykrztuśne,
  • środek wspierający terapię chorób pęcherza i układu moczowego.

Na zdrowie.