Składniki:
- 2 cebule,
- 6 ząbków czosnku,
- kawałek imbiru,
- 2 cytryny,
- miód.
Do słoika układać piętrowo pokrojoną cebulę, kilka plasterków cytryny i pokrojonych ząbków czosnku, pokrojony w plastry imbir dokładając po każdym piętrze 1 łyżkę miodu. Uzupełnić słoik do skończenia się składników. Odstawić w chłodne miejsce na około tydzień a następnie zlać płyn. Podawać wg uznania.
Najważniejszymi właściwościami syropu z cebuli jest:
- działanie dezynfekujące na błony śluzowe,
- wspieranie układu immunologicznego ,
- zapobieganie zwłaszcza miażdżycy,
- wzmacnianie mineralizacji kości,
- pomoc w zwalczaniu kaszlu a także silne działanie wykrztuśne,
- środek wspierający terapię chorób pęcherza i układu moczowego.
Na zdrowie.