Sernik na zimno z galaretką mango

Składniki :

  • 1 opakowanie Ciasta kruchego Delecta

  • 1 jajo

  • 100 g zimnego masła

  • 1 opakowanie sernika na zimno Delecta

  • 400 ml schłodzonego mleka

  • 250 g pulpy mango

  • 20 g żelatyny Delecta

  • Ciasto kruche zagniatamy ręcznie lub mikserem za pomocą płaskiego mieszadła.
  • Wstawiamy do lodówki na ok. 20 minut, po czym wkładamy nim spód okrągłej blaszki.
  • Pieczemy ok. 40 minut w temperaturze 170°C, studzimy.
  • Sernik przyrządzamy wg instrukcji na opakowaniu. Miksujemy z 600 ml zimnego mleka, po czym masę przekładamy na upieczony, kruchy spód. Odstawiamy do lodówki na ok. 45 minut.
  • 20g żelatyny rozpuszczamy w ok. 40 ml gorącej wody, do momentu rozpuszczenia.
  • Pulpę mango umieszczamy w dzieży miksera i na szybkich obrotach wlewamy żelatynę cienkim strumieniem.
  • Miksujemy jeszcze chwilę, po czym wylewamy masę na zastygnięty sernik i rozprowadzamy szpatułką.
  • Ciasto odstawiamy do lodówki na kolejną godzinę.
    Wierzch można udekorować świeżymi owocami sezonowymi.
  • Skusiliśmy Was? Zapraszamy do przygotowania pysznego sernika z musem mango.

Smacznego!