Składniki :
-
1 opakowanie Ciasta kruchego Delecta
-
1 jajo
-
100 g zimnego masła
-
1 opakowanie sernika na zimno Delecta
-
400 ml schłodzonego mleka
-
250 g pulpy mango
-
20 g żelatyny Delecta
- Ciasto kruche zagniatamy ręcznie lub mikserem za pomocą płaskiego mieszadła.
- Wstawiamy do lodówki na ok. 20 minut, po czym wkładamy nim spód okrągłej blaszki.
- Pieczemy ok. 40 minut w temperaturze 170°C, studzimy.
- Sernik przyrządzamy wg instrukcji na opakowaniu. Miksujemy z 600 ml zimnego mleka, po czym masę przekładamy na upieczony, kruchy spód. Odstawiamy do lodówki na ok. 45 minut.
- 20g żelatyny rozpuszczamy w ok. 40 ml gorącej wody, do momentu rozpuszczenia.
- Pulpę mango umieszczamy w dzieży miksera i na szybkich obrotach wlewamy żelatynę cienkim strumieniem.
- Miksujemy jeszcze chwilę, po czym wylewamy masę na zastygnięty sernik i rozprowadzamy szpatułką.
- Ciasto odstawiamy do lodówki na kolejną godzinę.
Wierzch można udekorować świeżymi owocami sezonowymi. - Skusiliśmy Was? Zapraszamy do przygotowania pysznego sernika z musem mango.
Smacznego!