Składniki :
- 1 kalafior podzielony na małe różyczki,
- 1 brokuł podzielony na różyczki,
- 1 czerwona lub zielona posiekana papryka,
- 1 średnia czerwona cebula,
Do dressingu:
- 1 szklanka majonezu
- 1/2 szklanki oleju roślinnego, takiego jak rzepak lub pestki winogron
- 1/3 szklanki octu
- 1/2 szklanki cukru
- Świeżo zmielony czarny pieprz do smaku
Duże liście sałaty, opcjonalnie
Wykonanie:
W dużej misce połącz różyczki kalafiora i brokułów. Dodaj paprykę i posiekaną cebulę, wszystko wymieszać.
W średniej misce wymieszaj majonez z olejem roślinnym, octem i cukrem Tak przygotowanym dressingiem polać warzywa.
Posyp świeżo zmielonym czarnym pieprzem.
W razie potrzeby ułóż sałatkę w misce wyłożonej liśćmi sałaty.
Doskonałe danie na grilla!
Smacznego!
