Domowy hamburger wołowy

Składniki :

  • kotlety z mięsa wołowego
  • bułki do hamburgerów
  • sałata
  • ser w plastrach Cheddar
  • czerwona cebula
  • ogórek konserwowy
  • pomidor
  • bekon w plastrach
    SOS:
  • 4 łyżki majonezu
  • 2 łyżki ketchupu
  • 2 łyżki musztardy
  • 1/2 łyżeczki papryki mielonej w zależności od preferencji słodkiej lub ostrej
  • sól, pieprz

Wykonanie:

Gotowe kotlety hamburgerowe oraz bekon grillować ok 5 min z każdej stron (można usmażyć na patelni). Na mięso na koniec grillowania położyć plaster sera. W międzyczasie pokroić w plastry warzywa. Pokrojone bułki lekko zgrillować i posmarować sosem. Na dolna bułkę położyć sałatę, kotlety z roztopionym serem, pomidory, cebulę i ogórki. Górną warstwę bułki posmarować sosem i złożyć w całość.

Hamburgery podawać z domowymi frytkami.

Smacznego!