Składniki :
- kotlety z mięsa wołowego
- bułki do hamburgerów
- sałata
- ser w plastrach Cheddar
- czerwona cebula
- ogórek konserwowy
- pomidor
- bekon w plastrach
SOS: - 4 łyżki majonezu
- 2 łyżki ketchupu
- 2 łyżki musztardy
- 1/2 łyżeczki papryki mielonej w zależności od preferencji słodkiej lub ostrej
- sól, pieprz
Wykonanie:
Gotowe kotlety hamburgerowe oraz bekon grillować ok 5 min z każdej stron (można usmażyć na patelni). Na mięso na koniec grillowania położyć plaster sera. W międzyczasie pokroić w plastry warzywa. Pokrojone bułki lekko zgrillować i posmarować sosem. Na dolna bułkę położyć sałatę, kotlety z roztopionym serem, pomidory, cebulę i ogórki. Górną warstwę bułki posmarować sosem i złożyć w całość.
Hamburgery podawać z domowymi frytkami.
Smacznego!
