Pieczeń rzymska z jajami

Składniki :
Porcja dla: 4-5 osób

Wykonanie:

Namoczyć bułkę w zimnej wodzie.

Roladę wyjąć z piekarnika, sos z pieczeni przelać do małego garnka; przez 5 min. gotować w nim pieczarki.

Sos doprawić kwaśną śmietaną, musztardą i ketchupem.

Cebulę obrać i pokroić w kostkę.

Zmielone mięso wymieszać z odciśniętą bułką, cebulą, solą, pieprzem, ziołami i mlekiem.

Piekarnik rozgrzać do temp. 220°C.

Obrane jajka ugotowane na twardo owinąć mięsną masą i uformować podłużny klops, posypać mąką.

Piec przez 1 godzinę na najniższym poziomie piekarnika.

Umytą włoszczyznę grubo pokroić i dodać do pieczeni po 5 minutach.

Dolewać stopniowo rosół.

Smacznego!