Sałatka z paluszkami surimi

Składniki na 4 porcje :

  • 7 szt paluszków surimi
  • 1/4szt. pora drobno pokrojonego
  • 3 łyżki kukurydzy konserwowej
  • 1/2 szt świeżego obranego ogórka pokrojonego , bez miąższu
  • 4 rzodkiewki pokrojone w drobną kostkę
  • makaron z jednej zupki chińskiej
  • 4 łyżki majonezu
  • 2  łyżki sosu słodko-pikantnego
  • 3 łyżki posiekanej dymki
  • 6 łyżek posiekanej kapusty pekińskiej
  • sól, pieprz
  • sok z cytryny

Wykonanie:

Paluszki surimi kroimy według uznania i kolejno dodajemy resztę składników. Makaron kruszymy, dodajemy majonez , sos słodko-pikantny i dymkę. Całość mieszamy i doprawiamy do smaku. Sałatkę najlepiej przygotować na 1-2 godziny wcześniej tak, aby makaron zmiękł i smaki się połączyły.

Smacznego!