Składniki na 4 porcje :
- 7 szt paluszków surimi
- 1/4szt. pora drobno pokrojonego
- 3 łyżki kukurydzy konserwowej
- 1/2 szt świeżego obranego ogórka pokrojonego , bez miąższu
- 4 rzodkiewki pokrojone w drobną kostkę
- makaron z jednej zupki chińskiej
- 4 łyżki majonezu
- 2 łyżki sosu słodko-pikantnego
- 3 łyżki posiekanej dymki
- 6 łyżek posiekanej kapusty pekińskiej
- sól, pieprz
- sok z cytryny
Wykonanie:
Paluszki surimi kroimy według uznania i kolejno dodajemy resztę składników. Makaron kruszymy, dodajemy majonez , sos słodko-pikantny i dymkę. Całość mieszamy i doprawiamy do smaku. Sałatkę najlepiej przygotować na 1-2 godziny wcześniej tak, aby makaron zmiękł i smaki się połączyły.
Smacznego!