Grillowane podudzia z kurczaka

Składniki:

  • 1kg podudzi z kurczaka,
  • 4 łyżki oleju,
  • 1 łyżka soku z cytryny,
  • 2 łyżki musztardy,
  • 1 łyżka sosu sojowego,
  • 1 łyżeczka słodkiej papryki w proszku,
  • posiekane 2 ząbki czosnku,
  • sól, pieprz.

Podudzia z kurczaka dokładnie wymyć i osuszać ręcznikiem papierowym. W dużej misce przygotować marynatę łącząc wszystkie składniki. Mięso dokładnie obtoczyć w przygotowanym sosie i odstawić w zimne miejsce na około 2 godziny.

Zamarynowane mięso grillować z obu stron na złoty kolor. Zrumienione podudzia zawinąć w folię aluminiową i odstawić z boku grilla na 10 minut żeby doszły.

Podawać z ulubioną lekką sałatką.

Smacznego!