Składniki:
- Boczek wieprzowy surowy,
- ketchup pikantny;
- 1 łyżeczka tymianku,
- 1 łyżeczka papryki ostrej,
- kilka kropel tabasco;
- 2 łyżki miodu;
- 4 łyżki oliwy z oliwek;
- 1 ząbek czosnku,
- koperek,
- szczypta soli i pieprzu.
Boczek wymyć i osuszyć na ręczniku papierowym. Następnie pokroić w 5-7cm pasy. Przygotować marynatę mieszając wszystkie pozostałe składniki w dużej misce. Ilość przypraw i keczupu dostosować w zależności od preferencji ostrości.
Kawałki boczku dokładnie obtoczyć w marynacie i pozostawić w chłodnym miejscu na 2 godziny.
Zamarynowane mięso grillować ok 25-35min. Podawać pokroje w kawałki wraz z zestawem sałat.
Smacznego!